Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Statham mláti Ukrajincov, Hanks otravuje susedov

.martin Papšo .kultúra .film

Covid mal dlho vplyv na nasadzovanie filmov a neskôr sa stal občas ich témou. Niečo podobné môžeme očakávať pri vojne na Ukrajine. Chvíľu si počkáme kým bude, aspoň okrajovo, súčasťou príbehov, ale už teraz ovplyvňuje distribúciu.

Filmy týždňa: Statham mláti Ukrajincov, Hanks otravuje susedov PRESSFOTO FORUM FILM Jason Statham ako elitný tajný agent Orson Fortune vo filme Fortunova hra režiséra Guya Ritchieho z roku 2023.

jedna z dvojice nových premiér bola totiž z tohto dôvodu odložená takmer o rok. Žánrom, témou a vlastne takmer všetkým sú obe novinky úplne odlišné, spoločný mali len potenciál dopadnúť o dosť lepšie. Nie sú to zlé filmy, len sme z rôznych dôvodov čakali niečo bystrejšie, zábavnejšie a možno aj vkusnejšie. Prvý je o drsnom špiónovi zachraňujúcom svetový ekonomický poriadok. Druhý je o otravnom starom chlapovi, ktorému nič cudzie nie je ľudské.

film týždňa: Fortunova hra

Elitný tajný agent Orson Fortune je povolaný z exotickej dovolenky, pretože iba on dokáže vystopovať záhadnú vec, ktorá bola ukradnutá z tajného zariadenia v Odese (zrejme jedno z laboratórií, kde sa vyrábajú tie známe vírusy). Treba odhaliť zlodeja, nádejného kupca, ale hlavne - čo vlastne bolo ukradnuté. Musí to byť naozaj nebezpečné, pretože sprostredkovateľa obchodu robí známy miliardár a obchodník so zbraňami. Aby sa Orson dostal do jeho blízkosti, vydieraním prinúti k spolupráci slávneho hollywoodskeho herca, ktorého zlý miliardár (sú snáď aj iní?) obdivuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite