Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Nový Avatar, Kocúr v čižmách aj Whitney

.martin Papšo .kultúra .film

Skončil sa rok aj najlepšia vláda v histórii. Odišiel jej skutočný predseda Matovič aj jeho avatar Heger. Ten by rád pokračoval aj bez svojho pôvodcu – presne ako vo filmovom Avatarovi, v ktorom Jack Sully zostal len vo svojom novom tele.

Filmy .týždňa: Nový Avatar, Kocúr v čižmách aj Whitney PRESSFOTO CINEMART Záber z filmu Avatar: Cesta vody režiséra Jamesa Camerona. Opäť sa môžeme kochať svetom, ktorý tvorcu zjavne baví vytvárať.

treba totiž zastaviť zlosyna, ktorý zdanlivo zomrel, ale vracia sa ešte silnejší. Okrem spektakulárneho sci-fi sa pozrieme aj na prešibaného kocúra, ktorému zostáva posledný z jeho životov. Na záver pri sledovaní životopisného filmu o slávnej speváčke len smutne skonštatujeme: Houston, máme problém.

film týždňa: Avatar – Cesta vody

Po dlhých 13 rokoch sa vraciame späť na planétu Pandora, kde si bývalý vojak Jack Sully tak obľúbil miestnych obyvateľov, že medzi nich nielen dokonale zapadol, osvojil si ich jazyk či zvyky, ale stihol si založiť aj početnú rodinu (aj bez krúžkovného). Jeho harmonický život je však náhle narušený, keď sa objaví starý známy nepriateľ a tentoraz to bude osobné. 

James Cameron si dal načas s pokračovaním svojho veľkolepého hitu. Jednotka bola na svoju dobu technicky prelomová a výrazne jej pomohol nastupujúci boom 3D technológie. Obsahovo to nebolo nijako ohurujúce, ak chcete príbeh, treba sa poobzerať inde. Ale Avatara vie natočiť iba Cameron. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite