Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jimi Hendrix by sa dnes dožil osemdesiatky

.samuel Ivančák .kultúra

Pred 80 rokmi sa narodil hudobník, po ktorom sa už nehralo na gitare tak ako pred ním. Jimi Hendrix však nebol len gitarista, ale komplexný pesničkár a jeden z najväčších hudobných influencerov všetkých čias.

Jimi Hendrix by sa dnes dožil osemdesiatky AP/SITA

stáva sa, že z času na čas na túto planétu posielajú zvláštnych poslov. Ľudí, ktorí sú sem vyslaní so špeciálnou úlohou, ktorú majú vykonať, a správou, ktorú majú podať. Sú to poštári, vyslanci aj vierozvestcovia z iných svetov. Keď tam hore usúdia, že je tu na Zemi potrebné trochu, v tom najlepšom zmysle slova, zvíriť prach, preorať zabehnuté koľaje v poliach myslí – skrátka, priniesť niečo nové, spravidla sa tu niekto taký objaví. 

Ich energia osobnosti je taká silná, že ľudí buď pritiahne a spáli, alebo odtlačí na kilometre ďaleko. Neexistuje nič medzi tým. Mohlo by sa zdať, že na svet prichádzajú ako my, všetci ostatní, no zdanie klame. Prichádzajú s horiacimi hlavami, v ktorých si nesú svoje budúce knihy, myšlienky, objavy aj vynálezy. Rodia sa s perom v ruke, s ušami nastavenými na zvukové vlny najvzdialenejších planét, očami vidiacimi neviditeľné a hlavami, v ktorých je ukryté všetko minulé, prítomné aj budúce poznanie. Poznanie predovšetkým to tajomné, ku ktorému dostali vzácny kľúč. 

Vlastník jedného z týchto kľúčov bol Jimi Hendrix, ktorý sa narodil pred osemdesiatimi rokmi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite