Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohodová správa č.1: Štvrtok

.marian Jaslovský .kultúra

Keď sme včera prišli, Pohoda sa len vykľúvala z vajíčka a navyše ukrajinská skupina DakhaBrakha odriekla koncert kvôli covidu. Takže riadny program na veľkom pódiu (Orange Stage) sa začal až o 20:45. To sme vedeli vďaka aplikácii, ktorá pomáha pri orientácii v tomto náročnom pohodovskom biotope. Ale to neznamenalo, že tu bola nuda.

Pohodová správa č.1: Štvrtok Marian Jaslovský

rovno oproti stanu .týždňa je najkrajšia stavba festivalu, Sphéra, ktorú presťahovali zo žilinskej Novej synagógy. Jedinečná „vizuálna oáza“ v tvare misy je nielen krásnym dielom a atrakciou, ale ukrýva v sebe priestor na malé akcie, alebo len tak, na posedenie a pokusy vyjsť po stenách. Po schodíkoch sa hore dostane limitovaný počet ľudí a naskytne sa im krásny výhľad dnu aj von.

Ja som zachytil vystúpenie dua Transart Communications, resp. jeho polovice Zsolta Söresa, ktorý zo statických - na stole položených huslí vyludzoval zvuk pomocou elektrického sláčika (e-bow) a všakovako ich moduloval. Hudobné to veľmi nebolo, ale tento noise pekne ilustroval výnimočnosť objektu.

Marian Jaslovský

Pri (Rádio)aktívnej zóne_FM bol už riadny hlúčik ľudí. Čo hlúčik, hluk to bol! Včera počúvali živé vysielanie dua Baláž a Hubinák. Ten druhý aj zahral aj nejaké cover verzie s klávesistom Pavlom Bartovicom a speváčkou Annou Óvary zo skupiny-dua Buy Her Sugar a bolo to veľmi príjemné. Táto zóna nezverejnila program, tak uvidíme, s čím sa stretneme.

Marian Jaslovský

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite