Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Životopis Arethy aj brutálna videohra

.martin Papšo .kultúra .film

Počty divákov v kinách pomaly, ale utešené rastú. Tie dôležitejšie počty, dúfajme, rásť nebudú. Keď sa nás korona na jeseň opýta, čo sme robili v lete, snáď príde taká odpoveď, ktorá nám nezabráni do toho kina naďalej chodiť. Oplatí sa na niečo ísť?

Filmy týždňa: Životopis Arethy aj brutálna videohra ALAN MARKFIELD/20TH CENTURY STUDIOS/AP/SITA Ryan Reynolds vo filme Shawna Levyho Free Guy.

veruže áno. Tento týždeň dorazili len tri novinky a o všetkých si niečo málo povieme. Najprv si zahráme brutálnu, ale zábavnú videohru. Potom nám Aretha Franklin krásne zaspieva úryvok zo svojho života. Na záver si dáme malú porciu indiánskeho dobrodružstva. Mimochodom, tie názvy filmov nie sú chybné. V poslednej dobe je len čoraz častejším zvykom neprekladať ich do slovenčiny. Ako to, že Matica proti tomu nič nerobí?! 

film týždňa: Free Guy

Guy je chlapík z videohry, ktorý si uvedomí svoju situáciu. A chce ju zmeniť. Bežný človek žijúci v meste svoj rutinný život sa s ním veľmi ľahko dokáže identifikovať. Nie je to nový koncept a poznáme ho napríklad z animovaného Ralph Rozbi-to. Príležitosť na dynamickú zábavu plnú hravosti, vtipných hlášok, pop-kultúrnych odkazov a trochu toho presahu. To všetko tento film ponúka. A je oveľa bystrejší, ako sa na prvý pohľad možno javí.

Režisér Shawn Levy je rutinér, ktorý doteraz nenatočil nič svetoborné. Ale zrejme mal šťastie na výživný scenár, takže jeho jedinou úlohou bolo nezmrviť to. Svoju misiu splnil. V hlavnej úlohe je hláškujúci Ryan Reynolds a takéto postavy si v poslednej dobe celkom užíva. Toto je jedna z najlepších. Naprogramovali mu ju priamo na telo. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite