Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Oscarová pecka, ťaživá história aj taškařice

.martin Papšo .kultúra .film

Na tohtoročné Oscary sme už dávno zabudli, aby nám ich pripomenula jedna z noviniek tohto týždňa v kinách. Okrem toho sa pozrieme na čiernobielu historickú drámu českej produkcie. A česká je aj komédia o mladých matkách.

Filmy týždňa: Oscarová pecka, ťaživá história aj taškařice SONY PICTURES CLASSICS Brilantný výkon podal Antony Hopkins v hlavnej úlohe filmu Otec.

medzi novinkami, o ktorých tu reč nebude, je napríklad akčný film o postaršom nímandovi, ktorého však netreba zbytočne dráždiť (Nikto), dva animované filmy (Divoký Spirit a More kúziel) a niekomu dokonca napadlo pokračovať v trápení postáv aj divákov v rámci hororovej série Saw. Tentoraz pod názvom Špirála: Saw pokračuje. To je jasný dôkaz prebohatej kvantity. Ako je to s kvalitou?

film týždňa: Otec

Anthony Hopkins je výnimočný herec, ale jeho kariéra za posledných mnoho rokov nepôsobí práve dojmom, že by bol veľmi prieberčivý. Na druhej strane, ak ste ho aj videli v niečom slabšom, treba uznať, že vždy pôsobil ako skutočný profesionál. Film Otec je hlavne o ňom a jeho majstrovskom výkone. Aj keby Sir Anthony doteraz nehral v ničom dôležitom, už len za túto úlohu si svoj šľachtický titul zaslúži. Získal za ňu aj Oscara, ale bez ohľadu na ceny je to strhujúci výkon a už len preň samotný sa oplatí film vidieť. A zďaleka nielen preň.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite