Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chceme spät na pódia a hrať hudbu naživo

.alžbeta Múcsková .kultúra

Pandémia ochorenia covid-19 ovplyvnila každodenný život všetkých odvetví vrátane hudobného a kultúrneho priemyslu na Slovensku. Mnoho interpretov a kapiel sa muselo popasovať so zrušenými koncertmi a komplikáciami ohľadom nahrávania nových piesní a albumov. Blíži sa leto, ktoré je zvyčajne plné festivalov a koncertov. Tento rok sa však opäť nedočkáme tradičných prázdnin plných hudby. Interpreti však dúfajú, že sa budú môcť vrátiť na pódiá aspoň pre menšie skupiny fanúšikov.

Chceme spät na pódia a hrať hudbu naživo Robert Barca

situácia ohľadom pandémie sa na Slovensku zlepšuje a opatrenia sa postupne uvoľňujú. Interpreti a kapely, ktoré pandémia značne postihla, dúfajú, že sa v lete opäť vrátia na pódiá. Chýba im atmosféra koncertov a fanúšikovia. Nik si však nemôže byť istý, ako to bude v skutočnosti vyzerať. 

festivaly a koncerty

Pre hudobníkov k letu neodmysliteľne patria koncerty a účasť na festivaloch. Mnoho z nich už pol roka nestálo na pódiu. „Veríme tomu, že vystúpime aj na nejakých festivaloch. Kalendár sa nám začal plniť iba nedávno a už máme potvrdené vystúpenia na niektorých z nich,“ vyjadrili sa členovia kapely Polemic. Okrem toho by chceli dokončiť sériu koncertov so skupinou Medial Banana, ktorá niesla názov Staré časy tour 2020. Tú im pandémia prerušila v polovici, no už teraz hľadajú nové letné termíny. 

Spevák Kuko z kapely Horkýže Slíže povedal, že už majú taktiež naplánované vystúpenia, na ktoré sa veľmi tešia. „Naposledy sme naživo hrali prvého októbra minulého roku. Celá kapela sa teší na letné koncerty a na fanúšikov,“ prezradil. Dodal aj, že nepočíta s veľkými koncertami a festivalmi, kde by boli tisícky ľudí. Koncom leta a začiatkom jesene taktiež kapela plánuje krst nového albumu spojený s koncertom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite