Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hudba ako zabíjanie králikov

.rudi Rus .kultúra .hudba úzkosti

Ako uvažujeme o hudbe? Akým spôsobom o nej píšeme? Dvaja českí novinári na to išli vo svojej novej knihe veľmi komplexne a inšpiratívne. Čo keď sa však vo všetkom tak trochu mýlia?

Hudba ako zabíjanie králikov MARTIN O’NEILL/REDFERNS/GETTY IMAGES 14. marec 1979, Altrincham, Veľká Británia: Kultová skupina Joy Division svojou bezútešnosťou a ťaživými textami zadefinovala smer v populárnej hudbe, ku ktorému sa vracia aj súčasná hudobná scéna.

miloš Hroch a  Karel Veselý sú hudobní publicisti, ktorých tvorivé cesty sa stretávajú napríklad vo vysielaní Rádia Wave, čo je obdoba nášho Rádia_FM, okruh Českého rozhlasu zameraný predovšetkým na mladšie generácie poslucháčov. 

Títo dvaja ambiciózni novinári premýšľajú o  hudbe trochu inak, ako sme bežne zvyknutí v  našich médiách. Je to badateľné v  ich rozhlasových vysielaniach i  článkoch pre časopis Full Moon. Najnovšie pridali spoločnú knižnú publikáciu pod názvom Všechny kočky jsou šedé s  veľavravným podtitulom „Hudba úzkosti“. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite