Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z knihy Králův kříž: Připojit se k tanci

.marek Markuš .tim Keller .kultúra ..timothy keller

Timothy Keller je americký pastor, teológ a autor mnohých bestsellerov. Je zakladateľ cirkevného zboru Redeemer Presbyterian Church na Manhattane, kde mnoho rokov pôsobil ako hlavný kazateľ. Prinášame úryvok z jeho knihy Králův kříž.

Z knihy Králův kříž: Připojit se k tanci WIKIMEDIA COMMONS Pokrstenie Krista. Namaľoval Juan Navarrete zvaný „Nemý“.

tim Keller je ojedinelý fenomén – napriek tomu, že teologicky patrí medzi konzervatívnych evanjelikálov, dlhé roky úspešne pôsobí vo veľkomestskom prostredí liberálneho New Yorku. Získal si rešpekt širokého spektra ľudí a nenechal sa vtiahnuť do kultúrnej vojny medzi konzervatívcami a progresívcami, ktorá počas Trumpovho prezidentovania nadobudla absurdné rozmery. 

Tajomstvom Kellerovho úspechu je zrejme aj to, že „neustále buduje mosty medzi Písmom a súčasnou kultúrou, a preto môže pohotovo a vtipne odpovedať na otázky hľadajúcich ľudí“, povedal Tomáš Halík. V knihe King’s Cross, Králův kříž predkladá svoj pohľad na život Ježiša z Nazaretu, v ktorého príbehu vidí kľúč k príbehu celého nášho sveta. Kniha vzišla zo série kázní na texty Markovho evanjelia. Tim Keller otvára svoju knihu prvou vetou tohto ranokresťanského textu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite