Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Práca nemusí byť len nutným zlom. Ako sa uplatniť v nestálom svete

.filip Vačko .kultúra .knižnica

Svet sa mení. Pracovné miesta zanikajú a veľa vecí, ktoré sa dnes žiaci učia, bude v ich kariére nepoužiteľných. Čo s tým? Niekto lamentuje nad skazeným svetom a vzýva staré dobré časy. Našťastie, existuje aj konštruktívny prístup.

Práca nemusí byť len nutným zlom. Ako sa uplatniť v nestálom svete Archív Kyle Garman: The Entrepreneurial Mindset. New Degree Press, 2020

konštruktívne rady ponúka kniha Kyla Garmana The Entrepreneurial Mindset: Preparing Our Next Generation For The Future of Work (Podnikateľská mentalita: Príprava našej ďalšej generácie na budúcnosť práce). Jej autor Kyle Garman, manažér v oblasti technológií, skúsený strategický konzultant a pedagóg, v nej zhrnul, čo robiť v ére prudkých zmien pracovného trhu.

dokonalé školstvo – pre minulé storočia

Školstvo očividne prechádza krízou. Na Slovensku to dokladajú aj kauzy plagiátov diplomových prác predstaviteľov štátu. V USA sa zase obrovské množstvo vysokoškolákov topí v dlhoch, ktorými si financovali vzdelanie. A to je všetko len špička ľadovca. Školstvo má omnoho hlbší problém: v mnohých ohľadoch prestáva byť vhodné pre dnešný svet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite