Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

One Day Jazz Festival A- LIVE online 2020

.redakcia .kultúra

Žijeme vo veľmi zvláštnych časoch, ktoré sú poznačené strachom, neistotou a uzatvorením domácností, miest i štátov. One Day Jazz Festival dlhodobo hovorí o prepájaní umelcov z rôznych kútov sveta, o spolupatričnosti a vzájomnej interakcii.


Rovnako ako všetkých hudobníkov, aj nás, organizátorov One Day Jazz Festivalu, zastihli aktuálne opatrenia v čase príprav na tohtoročný festival. Vďaka našim partnerom môžeme odštartovať aktuálny ročník v unikátnom online priestore. Divák bude môcť počas prenosu vidieť hudobníkov v úplne novom svetle a keďže chceme udržať možnosť medzinárodných hudobných fúzií, tak sa naživo spojíme s umelcom v zahraničí.

One Day Jazz Festival sa tento rok otváril úvodným koncertom 30. apríla 2020 o 20:00 h. Do konca augusta nás čaká celkovo osem koncertov, ktoré sa budú prenášať súčasne do ôsmich krajín Európy. Podujatie sa bude konať v spolupráci s ôsmimi slovenskými inštitútmi pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, Ivana Korčoka.

Otvorenie festivalu patrilo formácii Michal Bugala Trio spolu so špeciálnym hosťom Štefanom Bugalom. Naživo sa pridal umelec z Talianska, ktoré patrí medzi najviac zasiahnuté krajiny ochorením COVID-19. O tom, ako aktuálnu krízu prežívajú talianski umelci, porozprával jazzový basgitarista Daniele Camarda.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.redakcia .kultúra
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite