Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kultúra sa deje aj napriek karanténe. Svoje publikum hľadá online

.martina Bolibruchová .kultúra

Osamotené obrazy v galériách. Prázdne hľadiská. Kluby pod zámkom. Na prvý pohľad tragická situácia v kultúre a umení vyústila do zaujímavých online riešení. Umelecký svet vysiela jasný odkaz, že nespí a robí všetko preto, aby ste nemuseli príliš ľutovať tú prepadnutú vstupenku do galérie či divadla. A ktovie, možno cez rúško a obrazovku chytíte aj florentský syndróm.

Kultúra sa deje aj napriek karanténe. Svoje publikum hľadá online Boris Németh

aké bolo umenie v dobách moru? Doc. Martin Pavlíček, Ph.D. z Katedry dejín umenia FF UP v Olomouci bude rozprávať, ako sa epidémie prejavovali v európskom umení. Po prednáške si môžete jednotlivé diela prezrieť vďaka nášmu nasledujúcemu tipu.

galérie celého sveta

Je ním Google Arts&Culture. Cez platformu od Google môžete navštíviť vyše 1000 galérií a múzeí po celom svete. Z vlastnej obývačky sa prejdete po florentskej Uffizi, newyorskej MoMA, amsterdamskom Rijksmuseum. Nemusíte zostať iba pri „návšteve“ galérií. Samotné diela môžete filtrovať podľa období, témy, ale napríklad aj podľa farby. Odporúčam zapnúť si filter na zelenú. Je to skutočne upokojujúce.

klub, kulturák aj párty v obývačke

V našom .klube pod lampou organizujeme livestreamy diskusií, detských divadielok, čítaní s hercami SND, ale aj politických debát. Aktuálny program nájdete na Facebooku.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite