Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rádiohlavy v rúškach

.rudi Rus .kultúra .hudba

Bol to práve fenomenálny prešovský gitarista David Kollar, čerstvý držiteľ ocenenia za najlepšiu džezovú nahrávku za rok 2019 za svoj album Sculpting In Time, kto pri dávnejšej návšteve vo vysielaní Rádia_FM vysvetľoval, aká dôležitá je spätná väzba pre slovenských hudobníkov.

Rádiohlavy v rúškach zdroj: facebook/Radio_Head Awards

slovenskí hudobníci potrebujú počuť názory na svoju tvorbu, túžia po ocenení či kritike, po tom, aby sa o nich rozprávalo. V dobrom či zlom, hlavne, aby sa rozprávalo.

Práve preto sú vo sfére súčasného slovenského umenia také dôležité verejnoprávne médiá. A práve preto je skvelé, že existujú hudobné ceny pod taktovkou Rádia_FM.

slávnostný ceremoniál cez internet

Dvanásty ročník slávnostného odovzdávania hudobných cien Radio_Head Awards bol vo všetkom úplne iný ako všetky doterajšie. A všetci zúčastnení určite dúfajú, že bol aj posledný v takomto núdzovom podaní.

Celosvetová kríza šíriaceho sa koronavírusu radikálnym spôsobom zmenila plány organizátorov – z pôvodného veľkolepého večera v Národnom tenisovom centre naplneného divákmi a hosťami zostalo iba živé vysielanie v rádiu a internetový stream. Druhá možnosť dávala väčší zmysel, keďže súčasťou prenosu boli zábery z televízneho archívu a poďakovania ocenených interpretov vo forme domácich videí.

Pozrite si záznam z odovzdávania ocenení:

Jednou z najzaujímavejších častí večera sa tak, paradoxne, stal záber do domácnosti Milana Lasicu, ktorý získal ocenenie za prínos do hudby. Pozornému oku diváka napríklad neušlo, že mu v knižnici nechýbajú ani verneovky.

Nostalgia spojená s bardom slovenskej kultúry a smútok pri sympatickej archívnej spomienke na Ďuďa, frontmana kapely Hex, až príliš vládli celému večeru. Humor a dobrá nálada ostali aj napriek snahe na vedľajšej koľaji; balvan karanténnej úzkosti nezastavil ani vtipný Joe Trendy, ktorého úlohou bolo nekompromisnými poznámkami nastavovať mainstreamové zrkadlo alternatívnej hudobnej scéne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite