Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Persistance Tour 2020: Nazi Punks F*** Off

.šimon Jeseňák .kultúra

Ak by pre fanúšikov hardcorovej hudby existoval štátny sviatok, pripadol by tento rok na 22. január. Persistence Tour už od roku 2005 servíruje fanúšikom tohto hudobného štýlu žánrovú špičku. Koncertnú sezónu roku 2020 sme odštartovali v Sono klube v Brne.

Persistance Tour 2020: Nazi Punks F*** Off Eva Korbeľova

sono Music Club v Brne je bez pochýb najlepší priestor na usporiadanie jednodňového hardcore festivalu v celom bývalom Československu. Bol s ním spokojný aj moderátor jedinej relácie o najtvrdšom hudobnom žánri Headbanger_FM Rudi Rus, ktorý klub navštívil po prvýkrát: „Sono je príjemne šokujúce prekvapenie. Všetky chýry o ňom sú pravdivé. Je to architektonický skvost s dokonalou akustikou.“

Trojposchodová koncertná sála s brilantným výhľadom na pódium nebola v tento deň vypredaná. Dôvodom môže byť aj menej atraktívny line-up v porovnaní s minulými ročníkmi. V roku 2017 sa v Sone takmer nedalo hýbať, pretože kombinácia Walls of Jericho, Municipal Waste, Suicidal Tendencies a Agnostic Front sa dá na jednom pódiu stretnúť v našich končinách len raz či dvakrát za dekádu. 

Zostava Persistence Tour 2020 však rozhodne nebola slabá. MAD TourBooking dokáže každoročne skĺbiť silných headlinerov s menej známymi menami. Prítomnosť hardcorových legiend Agnostic Front a GORILLA BISCUITS bola zárukou kvality a skvelej show. 

Pri vchode do klubu nie sú žiadne rady a žiaden vrcholne vytočený biletár, ktorý by štikal lístky akoby si ventiloval hnev na celý svet. Čakajú nás dvaja usmievaví a pozitívni chalani s dredmi, ktorí nám naskenujú lístky. Ľudia z Obscure Promotion sú profesionáli a na koncerty, ktoré organizujú, je radosť chodiť. Vidieť, že počas organizovania kolosu, akým je Brutal Assalut, nazbierali neoceniteľné skúsenosti. Fotografke prebehnú batoh s vybavením a informujú, že fotiť je možné odkiaľkoľvek.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite