Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mestom kultúry 2020 budú Nové Zámky

.redakcia .kultúra

O Meste kultúry 2020 rozhodla hodnotiaca komisia Fondu na podporu umenia. Stalo sa tak po verejnej prezentácii projektov troch finálových miest, ktoré sa o titul a s ním spojenú podporu uchádzali.​

o titul sa uchádzala aj Spišská Nová Ves a Stará Ľubovňa. 

Zástupcovia Nových Zámkov sa prezentovali projektom Vzdušné Zámky. Jednou z hlavných myšlienok je oživenie verejných priestranstiev a regenerácia mesta kultúrou. „Práve kultúrne programy môžu zmenšiť sociálne rozdiely a pomôcť medzigeneračnému dialógu,“ priblížili zástupcovia novozámockého projektu. 

Tri mestá, ktoré fond vybral vo februári prostredníctvom odbornej komisie, mali niekoľko mesiacov na podrobnejšie dopracovanie svojich projektov. 

Nové Zámky získajú na realizáciu aktivít v oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu dotáciu vo výške 300 000 eur. O titul sa uchádzali v prvom kole štyri mestá, okrem vybraných finalistov aj Martin.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite