Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Deti vďaka seriálu spoznajú životy svojich rovesníkov v časoch vojny

.ivana Šalgová .kultúra

Nový televízny seriál deťom priblíži život v Európe počas druhej svetovej vojny. Malým divákom sa prihovorí prostredníctvom príbehov ich rovesníkov, ktorých detstvo bolo poznačené zápasom o prežitie.

Deti vďaka seriálu spoznajú životy svojich rovesníkov v časoch vojny SWR

európsky televízny dokumentárny seriál  sa volá „The War and I“, čo v preklade znamená „Vojna a ja“. Tvorcovia ho nakrútili preto, aby deťom ukázali, ako ich vtedajší rovesníci zvládali život počas druhej svetovej vojny a holokaustu.  Seriál predstavil v Mainzi šéf nemeckej verejnoprávnej stanice SWR Peter Boudgoust.

Osemdielny seriál sa vyhýba rozrušujúcim záberom a určité scény sú vysvetlené pomocou figurín, dodal Boudgoust.

Hlavnými predstaviteľmi seriálu sú deti z Nemecka, Poľska, Francúzska, Británie, Nórska, Ruska a Česka. Každé z nich zažilo iný príbeh v inej krajine, ale všetky zažili tú istú vojnu. Každá časť seriálu rozpráva príbeh jedného z týchto detí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite