Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel český herec Václav Postránecký

.redakcia .kultúra

Herec bol známy z obľúbeného filmu S tebou mě baví svět alebo z filmových rozprávok či seriálov Cirkus Humberto a Četnické humoresky.

Zomrel český herec Václav Postránecký Juraj Roščák/SITA

vo veku 75 rokov zomrel v utorok po ťažkej chorobe český herec Václav Postránecký. Informoval o tom v stredu hovorca Činohry Národného divadla Tomáš Staněk.

Postránecký sa narodil 8. septembra 1943 v Prahe a pôvodne sa vyučil za zámočníka. Pred kamerou stál od začiatku 50-tych rokov, účinkoval v niekoľkých regionálnych divadlách a v roku 1979 sa dostal do Národného divadla, kde vystupoval ešte aj počas svojej choroby.

Herec bol dlhoročným členom činoherného súboru, venoval sa dabingu a obsadil množstvo filmových a televíznych rolí. Herecky najznámejší bol z filmu S tebou mě baví svět.

Bol držiteľom niekoľkých ocenení vrátane divadelnej Ceny Thálie a Ceny Františka Filipovského za dabing. Postránecký sa venoval aj réžii, vyučovaniu a v rokoch 2005-11 bol prezidentom Hereckej asociácie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite