Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Investigatívny novinár Marek Vagovič, stand-up komik Tomáš Hudák aj raper Vec vybrali pre divákov Febiofestu svoje obľúbené hity

.sponzorované .kultúra

Investigatívny novinár Marek Vagovič, stand-up komik Tomáš Hudák, fotografka a blogerka Marika Beňadik Majorová, výtvarníčka Ivana Šáteková a raper Branislav Kováč alias Vec a herec Lukáš Frlajs vybrali svoje obľúbené filmy.

Investigatívny novinár Marek Vagovič, stand-up komik Tomáš Hudák aj raper Vec vybrali pre divákov Febiofestu svoje obľúbené hity Z dokumenu o zosnulom kňazovi Antonovi Srholcovi.

osobne ich uvedú divákom počas 26. ročníka Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest, ktorý sa v Bratislave uskutoční od 20. do 26. marca 2019. 

Návštevníci si tak budú môcť v sekcii Klubový Jukebox užiť päticu oceňovaných klubových hitov, ktoré do domácich kín priniesla Asociácia slovenských filmových klubov, hlavný organizátor festivalu: dokument Anton Srholec, Studená vojna, Hľadanie Vivien Maier, Mladosť a Cestu do fantázie.

„Filmové kluby formovali nejednu generáciu filmových fanúšikov. Vybrali sme päť osobností súčasnej slovenskej kultúry, aby sme zistili, ktoré klubové filmy v nich zanechali stopu, ktoré im otvorili nové perspektívy, ktoré sa zapísali do ich sŕdc,“ povedal umelecký riaditeľ MFFK Febiofest Přemysl Martinek. „Chceli by sme, aby bolo z tejto sekcie viditeľné, že nielen blockbustery, ale aj klubové filmy svojich divákov chytia a nepustia,“ dodal. 

„Nepoznám žiadnu osobnosť, ktorá by mala také silné vyžarovanie a pri ktorej by sa ľudia cítili tak dobre,“ začína svoje rozprávanie investigatívny novinár Marek Vagovič. Pre divákov MFFK Febiofest vybral dokument Aleny Čermákovej Anton Srholec o výnimočnom človeku a kňazovi. V našom tak trochu skazenom, rýchlom a plytkom svete, chudobnom na nespochybniteľné osobnosti, bol Anton Srholec pre mnohých ľudí čímsi ako Polárka pre starých moreplavcov – ukazoval smer na ceste životom, ktorú sám považoval za dôležitejšiu než to, čo sme dosiahli, získali, zarobili. „Ani na jednu sekundu nemáte pocit, že sa pred vami pokúša niečo tajiť. Neuhýba v odpovediach ako mnohí politici, nekrúti sa ako slizký had. Je to on, v každej jednej chvíli, či je s rodinou, so svojimi bezdomovcami, vo väzení, v ktorom sedel. V každom jednom kúsku tohto filmu cítite jeho autentickosť a prirodzenú človečinu,“ vysvetlil. 

 Držiteľ piatich Európskych filmových cien, poľský film Studená vojna režiséra Pawla Pawlikovskeho, uvedie festivalovému publiku stand-up komik Tomáš Hudák.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite