Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kušnierikov sen pokračuje dokumentom Ostrov hudby

.redakcia .kultúra

Pokus o prenesenie islandského hudobného zázraku na Slovensko sa začal knihou nášho kolegu. Ani jeho smrť projekt nezastavila, naopak. Pozrite si najnovší výsledok – dokument Ostrov hudby.

Kušnierikov sen pokračuje dokumentom Ostrov hudby Martina Slováková

hudbu ostrova, knihu o tajomstve islandského hudobného zázraku, napísal v roku 2011 náš stále viac chýbajúci kolega Juraj Kušnierik. Uchvátenie z toho, aká plodná a efektívna dokáže byť hudobná scéna krajiny s počtom obyvateľov menším než Bratislava, bola však len jednou, menej podstatnou časťou Jurajových expedícií. Oveľa väčší dôraz kládol na to, ako fungujúce islandské nastavenie preniesť domov. 

Do krajiny, v ktorej sa takisto každý s každým pozná, no napriek tomu väčšinou kope sám za seba. Ten proces naštartoval tak, že sa nezadrhol ani po jeho smrti. Práve naopak – na rozlúčkovom koncerte v Urban House v roku 2015 vznikla atmosféra, pri ktorej si veľká časť miestnej scény uvedomila, že by to naozaj išlo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite