Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Festival NEXT v A4 otvoria zvuky z osemnástich reproduktorov

.katarína Svobodová .kultúra

Priestorový surround zvuk z osemnástich reproduktorov zaznie už v stredu 28. novembra v Bratislave v A4 – priestore súčasnej kultúry na otvorení festivalu súčasnej hudby NEXT. Špeciálnu zvukovú aparatúru pre túto príležitosť priviezli až z Amsterdamu, to však ešte nie je všetko.

Festival NEXT v A4 otvoria zvuky z osemnástich reproduktorov Okrem premiér v rámci prvého večera ukáže potenciál netradičného zvukového systému Holanďan Fedde ten Berge.

a4 na úvod NEXT-u odprezentuje svetové premiéry troch nových elektronických projektov, ktoré pripravili hudobníčky a hudobník zo Slovenska, Kórey a Mexika.

Na otvorení 19. ročníka festivalu NEXT v stredu 28. novembra sa diváci ocitnú obkolesení osemnástimi reproduktormi zvukového systému „The Pentacle“. Priviezli ich z amsterdamskej organizácie STEIM – Studio for Electro-Instrumental Music, ktorá už niekoľko desaťročí podporuje umelcov vo vývoji elektronických hudobných nástrojov a multimediálnych inštalácií. Neobvyklý úvodný večer predstaví štyri koncerty s medzinárodným obsadením.

projekt je zameraný na podporu experimentálnej tvorby

Nové diela na objednávku A4 a holandského festivalu Sonic Acts vznikli v rámci viacročného projektu medzinárodnej umeleckej spolupráce Re-Imagine Europe podporeného Európskou úniou v programe Kreatívna Európa, na ktorom sa A4-ka podieľa spolu s deviatimi ďalšími partnerskými organizáciami a festivalmi. Projekt je zameraný na podporu novej, experimentálnej tvorby, ktorá inovatívne využíva nové technológie v umení, no zároveň aj kriticky reflektuje súčasný spoločenský a technologický vývoj i závažné globálne témy ako migrácia či klimatické zmeny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite