Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská divadelná a kultúrna verejnosť sa rozlúčila s Mariánom Geišbergom

.redakcia .kultúra

Pietna rozlúčka s hercom Mariánom Geišbergom sa konala v nedeľu predpoludním v novej budove Slovenského národného divadla. Marián Geišberg zomrel vo veku nedožitých 65 rokov 10. novembra.

Slovenská divadelná a kultúrna verejnosť sa rozlúčila s Mariánom Geišbergom Jana Birošová/SITA Atmosféra počas poslednej rozlúčky s hercom a členom Činohry SND Mariánom Geišbergom v budove Slovenského národného divadla (SND),

v jeho osobe slovenská kultúra stratila nielen vynikajúceho herca, talentovaného prozaika, básnika a hudobníka, ale aj vyhranenú osobnosť, ktorá sa nikdy nebála vyslovovať k aktuálnym spoločenským témam.

Marián Geišberg sa narodil 23. decembra 1953 v Piešťanoch. Po ukončení štúdia herectva na Vysokej škole múzických umení nastúpil do Divadla Jonáša Záborského v Prešove, kde zotrval do roku 1984. Jeho herecký naturel, v ktorom sa vo vzácnej symbióze skĺbil podmanivý hlas s prenikavým intelektom, ho predurčil na charakterovo náročné postavy rebelov, pochybovačov, buričov, skrátka na postavy silných individualít, ktoré sa búria proti spoločnosti, systému a konvenciám.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite