Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ho99o9, Pražský výběr, Jana Kirschner Komorne, Shortparis, Vec & Škrupo s kapelou Atitingur na Koncerte pre všímavých

.anton Repka​​ .kultúra

Tohtoročný Koncert pre všímavých 17. novembra 2018 v Bratislave sa vráti k niekdajšej veľkosti, a to kapacitou i hviezdami, ktoré na ňom vystúpia. V Refinery Gallery sa predstaví americká hardcore-hiphopová zostava Ho99o9, ktorá si podmanila 20. i 21. ročník Pohody.

Ho99o9, Pražský výběr, Jana Kirschner Komorne, Shortparis, Vec & Škrupo s kapelou Atitingur na Koncerte pre všímavých pohoda

do Bratislavy prídu aj legendárne, komunistami zakázané kapely Pražský výběr a Dybbuk či ruská kapela Shortparis, ktorej vystúpenie označila šéfka Talinn Music Week za jeden z najpamätnejších koncertov festivalu. Z domácich hviezd vystúpia Jana Kirschner so sláčikovým kvartetom, Vec s kapelou či jeden z „klubových“ objavov Pohody 2017 Tittingur hrajúci tzv. maximaltechno.

Koncert bude tentoraz pod jednou strechou s partnerským Večerom bielych vrán. Jeho súčasťou bude odovzdávanie ocenení za občiansku statočnosť i hudobné vystúpenia.

Lístky na Večer bielych vrán či spoločnú vstupenku na obe akcie si môžete kúpiť od pondelka 29. októbra v shope na webstránke Pohody. 

pražský výber 

Pražský výběr začal ako džezroková odnož Pražského Big Bandu v druhej polovici sedemdesiatych rokov. Začiatkom osemdesiatych rokov pod vplyvom mladých západných kapiel presedlali na new wave. Juraj Herz s nimi natočil film Straka v hrsti, v ktorom sa ako komparzisti objavili aj viaceré osobnosti Charty ´77. Film i najpopulárnejšia česká roková kapela tej doby sa okamžite dostali do trezoru a nemilosti režimu, až im v rokoch 1983 – 1986 úrady úplne zakázali činnosť. Po revolúcii sa stal líder kapely Michael Kocáb poslancom a predsedom parlamentnej komisie pre dohľad nad odsunom sovietskych vojsk z územia bývalého Československa. V novodobej histórii sú najväčšími počinmi kapely napríklad koncert so symfonikmi v O2 aréne a otvorenie pražského koncertu pre Rolling Stones v júli tohto roka. 

ho99o9 

Ho99o9 patrí medzi kapely, ktoré pred Pohodou 2016 poznalo len zopár ľudí, no ich strhujúci koncert sa okamžite zaradil medzi vrcholy nášho festivalu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite