Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Milovníci Islandu si prídu na svoje na festivale islandskej hudby Hvalur

.regina Ulejová .kultúra

V dňoch 24. a 25. októbra sa uskutoční pilotný ročník unikátneho festivalu islandskej hudby Hvalur v priestoroch bratislavského Ateliéru Babylon

Milovníci Islandu si prídu na svoje na festivale islandskej hudby Hvalur Lea Lovišková Vizuál festivalu Hvalur

Počas dvoch dní sa na pódiu predstaví šesť originálnych a žánrovo rozmanitých kapiel z Islandu. Vystúpia Magnús Jóhann, CeaseTone, Sunna Fridjons, Hugar či headlineri festivalu Kaelan Mikla a Sykur. Spoločne s nimi svoju umeleckú tvorbu predstavia mladí talentovaní výtvarníci zo Slovenska, ktorí sa podieľajú na tvorbe vizuálu, scény a umeleckých projekcií pre festival. 

Kapela SykurDýrfinna BenitaKapela Sykur

Festival dostal pomenovanie podľa veľrýb, ktoré dokážu komunikovať prostredníctvom „spevu“ na tisícky míľ cez celý oceán, hudba je ich jazykom. Hvalur je tiež venovaný spomienke na novinára Juraja Kušnierika, vďaka ktorému sa islandská hudba dostala až k slovenskému publiku. V rámci sprievodného programu sa môžu návštevníci festivalu tešiť na premietanie dokumentárneho filmu Juraja Kušnierika a Juraja Kováčika Reykjavik Revisited a moderovanú diskusiu s vybranými islandskými hudobníkmi na tému „Ako zostať originálny a presadiť sa v celosvetovom meradle“.

Viac podrobností o festivale, programe a účinkujúcich nájdete na našej oficiálnej stránke: www.hvalur.sk a na Facebook stránke alebo Facebooku podujatia.

Predaj lístkov: www.tootoot.sk

 

 

 

 

 

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite