Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.recka týždňa: Leto s Monikou – Leto s Monikou

.filip Olšovský .kultúra

Leto s Monikou je nadviazaním na projekt Monikino Kino – so štvorročným odkladom a s polovicou pôvodnej zostavy. A hoci sa na to snažíte všelijako nemyslieť, po chvíli tam tá druhá polovica začne poriadne chýbať.

.recka týždňa: Leto s Monikou – Leto s Monikou

.monikino Kino prišlo v tichosti. Na konci leta 2014 vydalo nenápadný album Prázdniny, ktorý sa z diaľky javil ako spolovice ironická, spolovice úprimná spomienka na uplynulé mesiace. No keďže sa za Monikiným Kinom okrem ústrednej hrdinky Moniky Midriakovej skrýval aj frontman českých Midi Lidi Petr Marek, dalo sa tušiť, že z Prázdnin bude čosi viac.

„Tak ako Monikino Kino melanchóliou krásne dopĺňalo popové postupy, vypĺňa Leto s Monikou chvíľkovým popom inak dosť uzavretý a osobný album.“

Napokon aj bolo. Po niekoľkých počutiach začali z melancholických skladieb vykukovať popové postupy a melódie, ktoré sa nedali vyhnať z hlavy. Sedím doma mala krásny a spevavý text, Už sa preberám úžasné intro s cinkaním lyžičky o šálku a taká Kancelář alebo Bežky boli hotovými hitmi zrelými do hitparád.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite