Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hudobné príbehy z celého sveta v Bratislave

.vladimír Potančok .kultúra .hudba

Izraelčan, ktorý urobil z kontrabasu populárny nástroj, Ír zamilovaný do krétskej lýry, ghanský šaman či srbský trubkár, ktorý zdedil talent po otcovi. Tí všetci, ale aj mnohí ďalší budú hrdinami tretieho ročníka World Music Festivalu Bratislava (WMFB) 13. – 16. septembra.

uznávaný multiinštrumentalista a gitarový mág v žánri flamenco Amir-John Haddad alias El Amir so svojím triom ponúka flamenco v čírej podobe. Takmer desať rokov pôsobil v legendárnej skupine Radio Tarifa, s ktorou bol v roku 2004 nominovaný na Latin Grammy. El Amir Flamenco Trio mieša moderné a vintage zvuky, evokujúce pôvodné korene flamenca. Svoju šou predviedli na prestížnych festivaloch. 

Albert Apozora Aiysoba začal hrať na dvojstrunovej lutne  kologo, keď našiel v kúte nástroj svojho nebohého starého otca – šamana a ľudového liečiteľa. Prvý hit sa volal I Want To See You, My Father – za pesničku a album získal tri ceny Ghana Music Awards. O svojej hudbe tvrdí, že ju zdedil priamo od predkov a má liečivú silu. Jeho album z roku 2017 vyšiel pod názvom 1000 Can Die a bodoval na 2. mieste rebríčka World Music Charts Europe. King Ayisoba a jeho kapela s extatickou a hypnotickou bubeníckou šou sa stali stabilnou súčasťou tých najlepších európskych festivalov world music.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite