Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tom Cruise si zanovito ide svoje. A to je výborné

.juraj Malíček .kultúra .minirecenzie

Posledná skutočná veľká osemdesiatková filmová hviezda, Tom Cruise sa vo filme Mission: Impossible – Fallout ocitá po šiesty krát v úlohe supertajného superšpeciálneho superagenta Ethana Hunta, aby nám ukázal, že poctivý staromilský nedigitálny Hollywood ešte nepovedal posledné slovo.

Tom Cruise si zanovito ide svoje. A to je výborné

na začiatku dostane agent Hunt nemožnú špiónsko-agentskú úlohu a zvyšok filmu ju vedno so svojím týmom plní, čo v praxi znamená niekoľko strhujúcich akčných sekvencií a niekoľko dramatických zvratov, ktoré nás zneisťujú v tom, kto je vlastne dobrý, kto zlý, kto obojaký a kto prezliekol kabát a keby mi niekto pred dvadsiatimi dvoma rokmi povedal, že Mission: Impossible sa stane svojho druhu klasikou a súčasťou dejín kinematografie, vysmial by som sa mu do tváre. Lebo ten prvý film, režírovaný Brianom De Palmom vlastne nebol nič moc. Ani ten druhý, ani tretí a takto by sme mohli pokračovať až do prítomnosti, ak by sa tie ostatné filmy okolo, nie Mission: Impossible samotná, tak dramaticky nezmenili, pričom vôbec nie je jasné, že išlo o zmenu k lepšiemu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite