Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tento seriál sa nemal skončiť!

.elena Akácsová .kultúra .anketa

Pri ktorom seriáli vám bolo najviac ľúto, že sa skončil? Prípadne naopak, pri ktorom seriáli vám bolo ľúto, že sa neskončil včas? Po minuloročnej filmovej ankete otvárame touto otázkou novú letnú sériu vyznaní a priznaní respondentov o obľúbených seriáloch.

Tento seriál sa nemal skončiť! FILMLANCE INTERNATIONAL AB/PROFIMEDIA Mnohým je za škandinávskym seriálom Most smutno, aj keď sa skončil presne, keď mal. Chýba im najmä jemne autistická detektívka Saga Noren (Sofia Helin).

Daniel Baláž, hudobný redaktor

Keďže posadnutosť seriálmi som si odbil ešte niekedy v 80. rokoch sledovaním ORF, nemám žiadny tip z niektorej z množstva komerčných streamovacích služieb, ktorým by som obohatil večery stoviek nových obetí. Ale bude mi smutno za seriálom Most/Broen (2011–18, 4 sezóny), hoci sa skončil presne, keď sa mal. Mne ponúkol všetko, čo potrebujem k televíznemu šťastiu: Škandináviu, jemne autistický humor, nepredvídateľné zápletky, dobré obsadenie aj peknú kameru. A TO Porsche.

Branči Kováč – Vec, raper

Vinyl (2016) v produkcii HBO bol presne seriál pre mňa. Príbehy o podhubí hudobného biznisu v 70. rokoch v Amerike so všetkým, čo k tomu patrí. Malo to nábeh na poriadny masaker, bohužiaľ, po prvej sezóne sa skončil.

Marína Gálisová, redaktorka .týždňa

Strašne ľúto mi bolo, že sa skončil islandský seriál Trapped (2016 –18, 2 sezóny). Ale ľutovala som aj za waleským seriálom Hinterland (2014 –16, 3 sezóny). Koniec Frasiera (1993 – 2004, 11 sezón) ma tak zobral, že som si pre istotu vôbec nepozrela záverečnú epizódu! Ale seriály, ktorým ku koncu nedôjde tvorivá para, sú vzácne. Takže som si vydýchla, keď sa skončil fínsky Bordertown (2016, 1 sezóna) – posledné epizódy prestávali dávať zmysel a dovtedy dobrá detektívka nadobudla atmosféru nejakého kváziumeleckého videoklipu natočeného cez sivý filter.

„Stále ich mimoriadne obdivujem a mám ich rád, ale keby sa skončili včas, nemuselo by dôjsť k tomu, že vykrádajú samých seba.“

Juraj Kemka, herec

Dopalice, nestíham odpovedať na túto anketu, lebo nakrúcam seriál! Dúfam, že sa neskončí. Ale na druhej strane, šťastný som, že epizód 30 prípadov majora Zemana bolo „len” 30. Je mi zle z tej temnej doby. Aj keď hrá úvodná skladba seriálu Sanitka alebo Nemocnica na okraji mesta, je mi nejako úzko a clivo. 

Radovan Ďurana, analytik INESS

Olive Kitteridge (2014). Tento seriál odporúčam z nasledujúcich dôvodov: Má len 4 diely. Na dlhší seriál nemám čas. Nie je tam ani jeden detektív a vyšetrovanie vraždy. Seriál nevisí na príbehu, nekupuje si diváka prekvapením. Varovanie: Nie je určený pre romantické povahy.

Seriál Olive Kitteridge (hrá ju Frances McDormand) mal len štyri diely a nebol určený pre romantické povahy, ale pre tých, čo na dlhšie seriály nemajú čas.IMAGE CAPITAL/PROFIMEDIASeriál Olive Kitteridge (hrá ju Frances McDormand) mal len štyri diely a nebol určený pre romantické povahy, ale pre tých, čo na dlhšie seriály nemajú čas.

Eva Čobejová, redaktorka .týždňa

Veľmi ťažko som sa lúčila s britským seriálom Panství Downton (2010 –15, 6 sezóny). A chcem sa pri tejto príležitosti poďakovať čitateľovi .týždňa Alexandrovi Dudichovi, ktorý nám napísal, že ho tento seriál až tak zaujal, že si išiel sídlo, v ktorom sa seriál točil, pozrieť osobne. A tým ma inšpiroval, aby som si ten seriál pozrela. A neviem, či sa tiež nevyberiem po stopách pána Dudicha.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite