Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Košické metro

.milan Kolcun .kultúra .hlas východu

Už sa objavilo veľa reakcií na Ficov výrok, že na východe nič nie je. Všetky ho negujú a ukazujú, čo všetko tu predsa len je. A ja som dokonca zistil, že na rozdiel od západu a tam lokalizovaného hlavného mesta máme v Košiciach ešte aj podzemku.

koncom (tí, ktorí ma majú radi, môžu použiť aj novotvar „kolcunom“) roka 2016 sa na viacerých košických budovách začali objavovať veľké žlté písmená M. Všetky mali rovnaký tvar. Mnoho Košičanov a návštevníkov odvtedy premýšľa, čo asi tak znamenajú? Je to kampaň nejakej firmy? Medzi horúcich kandidátov patria McDonald’s alebo Martinus. Alebo ide len o ďalší výstrelok street artu? Všimli sme si, že M-ká sa nachádzajú vo výške dobre viditeľnej, sú rovnakej farby a majú totožný dizajn. Ponúkam svoju „teóriu“ ich vzniku, vrátane stručného exkurzu do minulosti.  

Som presvedčený, že písmená sú logom košického metra na miestach jeho zamýšľaných zastávok. Takže metro v Košiciach by sme mali, stačí ho už len vybudovať. Košice si ho určite zaslúžia. A priznajme si, že už by bolo aj načase. Po „bravúrne zvládnutej“ rekonštrukcii električkových tratí je čas priniesť Košičanom ďalší level mestskej hromadnej dopravy. Mimochodom, za čas, ktorý cestujúci strávia na jednej linke MHD, by sa metro hádam aj naozaj stihlo postaviť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite