Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Americký hudobník Pictureplane ukončí sezónu v A4

.sponzorované .kultúra

Na záver sezóny chystá bratislavský A4 – priestor súčasnej kultúry špeciálnu rozlúčkovú a najmä tematickú párty nazvanú „Náš koniec je naším začiatkom“. V nedeľu 1. júla sa už v podvečerných hodinách bude na terase oslavovať prvý prázdninový deň.

Americký hudobník Pictureplane ukončí sezónu v A4

tešiť sa môžete na grilovačku, detské dielne (aj pre dospelých), hudobný program v podobe koncertu amerického producenta Pictureplane, slovenského „robota z budúcnosti“ v projekte Hallogenerator či domácich A4 DJs.

V tento deň sa v A4 stretne niekoľko rôznych žánrov a obľúbených tém, voľne rozvíjajúcich pocity závratu pri špekulovaní nad osudmi akcelerujúcej civilizácie. Na svoje si preto prídu fenomény ako vaporwave, postinternet, technoapokalypsa aj klimatické zmeny. Na letnej terase okrem grilovačky a postinternetových živých dekorácií nájdete aj ľudí v postinternetovom dresscode s typickými screenshotovo-pixelovými detailmi. 

V exteriéri sa deťom a všetkým ostatným kreatívne naladeným návštevníkom a návštevníčkam bude venovať animátorka Janka, s ktorou si budete môcť vyrobiť nažehľovačky na tričká, ale aj DIY bublifuky rôznych veľkostí a tvarov. V A4 kafé bude  prebiehať populárna stretávka dobrovoľníkov EVS pod názvom Whatevs, v rámci ktorej sa budete môcť zúčastniť workshopu o Gender Equality, teda rodovej rovnosti.

Vrcholom večera bude koncert amerického producenta Pictureplane, obľubujúceho pojmy ako „Post Physical”, „Touching Transform” či “Trancegender” nielen v názvoch skladieb. Brooklynský hudobník a umelec Travis Egedy sa zaoberá hranicami medzi online a offline svetom a nebojí sa im pridať až strašidelný twist v podobe dark wave, witch housu či pokrúteného synthpopu. Slovenský projekt Hallogenerator prinesie „digital retro disco“ vo forme multimediálnej elektroságy neštastného párty robota z budúcnosti, hrajúceho tie najväčšie hity pripomínajúce éru a zvuk 8-bitových počítačov. Atmosféru návštevníkom spríjemnia za DJ-ským pultom intergalaktické duo Aurélia & Tereza a DJ Hamborgarafabrikkan a.k.a. Slávo.

Ďalší program pre návštevníkov pripravuje A4 opäť v septembri.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Bratislavský samosprávny kraj.

Viac informácií sa dozviete na fejsbúku alebo na webovej stránke.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite