Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Takýto ostrov si prosím pravidelne

.filip Olšovský .kultúra

Dovediete sem kamaráta z cudziny a ten vás zaskočí otázkou na súčasnú slovenskú hudobnú scénu. Trochu zazmätkujete, pustíte mu FM_ko alebo ho pozvete na Pohodu. S riešením nebudete spokojný, no poviete si, že lepšiu možnosť ste nemali. Už to však neplatí.

Takýto ostrov si prosím pravidelne Lukáš Karaba, Matúš Hnát a Barbora Vaculová

reč teraz nebude o celom úvodnom ročníku festivalu Sharpe. (Len v skratke – dopadol výborne, perfektne sa osvedčili najmä priestory Novej Cvernovky a primerane zvolená veľkosť úvodného ročníka.) Reč bude o tých dvoch hodinách, ktoré otvárali sobotňajší program. Volali sa Ostrov Hudby Live a na pódiu sa počas nich vystriedali desiatky hudobníkov, ktorí zahrali takmer dvadsať piesní.

Človek nemusí byť organizátor festivalov alebo stage manažér, aby si dokázal predstaviť, akú veľkú logistickú výzvu také čosi predstavuje. Postaviť, pozapájať, nazvučiť, pozháňať umelcov, zorganizovať, načasovať, ponaháňať, vyriešiť ad hoc problémy, zabaviť publikum počas prestojov… Nočná mora, do ktorej sa organizátori pustili akoby len tak, mimochodom, počas príprav zvyšku festivalu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite