Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Multižánrový festival ArtWife predstaví inšpiratívne ženské osobnosti

.alica P. Antášová .jana M. Hanzelová .kultúra

Kultúrne centrum Diera do sveta v Liptovskom Mikuláši 3. až 5. mája ponúkne unikátnu koncentráciu inšpiratívnych a talentovaných ženských umelkýň.

Multižánrový festival ArtWife predstaví inšpiratívne ženské osobnosti

prvý rodovo orientovaný festival na Slovensku s viacvýznamovým názvom ArtWife počas 3 dní predstaví osobnosti, ktoré prostredníctvom umenia reflektujú gendrovú problematiku a spochybňujú rodové stereotypy. 

Hlavný program multižánrového festivalu odštartuje  vo štvrtok viac než aktuálnou diskusiou o tzv. Istanbulskom dohovore, pokračovať bude monodrámou Slávy Daubnerovej o Magde Husákovej Lokvencovej a večer sa zakončí femipunkovou českou kapelou Mucha s drzými a kontroverznými textami. V piatok priestor Diery do sveta ovládne Intimita jedinečnej českej fotografky Dity Pepe. 

Intímne sa bude pokračovať s divadelným predstavením Divadla Nude Mama ma má o zásadnej úlohe matiek v našich životoch a sólové vystúpenie charizmatickej Ivy Bittovej v mikulášskej synagóge dokonale zavŕši už rozochvené emócie. 

Sobota ponúkne tanečnú performanciu divadla Odivo s názvom Verzus v priestore Galérie P.M.Bohúňa a večerný koncert skupiny Tante Elze, okrem toho je pripravený Masterclass Ivany Laučíkovej o režisérkach slovenského animovaného filmu a špeciálne vydanie Pecha Kucha Night pre festival ArtWife, prostredníctvom ktorého sa predstavia unikátne ženské projekty nielen z regiónu (Lenka Sršňová, FotoBežka a Andrea Kapráliková, Lucia Busfyová) ale aj celého Slovenska (Alliancia Fair-play, Woven, Divadlo Nude, Been there together, Nástupište 1-12, Zvierací ombudsman). 

Pripravené sú aj organizované prednášky pre študentov a študentky stredných škôl: Feminizmus do vrecka a (Ne)viditeľné ženy vo výtvarnom umení. Prijmite pozvanie na festival o ženách, nielen pre ženy!

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite