Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

CTRL+ALT+PO

.kristína Šebejová .kultúra

Nevieme, nedá sa, nechceme. A tak skúšame znova: CTRL + c, CTRL + v. Opakujte si to nahlas a dostatočne rýchlo a zacítite pulz prítomný pri tvorbe akéhokoľvek projektu na východe Slovenska, ktorý dostal nálepku „alternatívny“.

vzniklo tu dokonca generačné porekadlo, ktoré hovorí o tom, že nie je hrdina ten, kto odíde pracovať mimo domova a rodiny, ale ten, kto tu ostane. No ale dosť bolo plaču. Tento stĺpček bude hlavne o tých hrdinoch, ktorí ostali v treťom najväčšom meste Slovenska, v Prešove, a tvoria tu, a to aj napriek malej či žiadnej podpore zo strany mestských či štátnych inštitúcií. Už dlhší čas sa venujeme tomu, že spovedáme ľudí, ktorí vyvíjajú aktivity pomáhajúce budovať miestne podhubie kreatívnej kultúry a mestskú identitu. Presne tú identitu, ktorá v mnohých prípadoch znamená rozlúštenie zásadnej východoslovenskej otázky – zostať alebo odísť? Títo ľudia sa rozhodli zostať a venovať svoju energiu, čas a nezriedka aj vlastné financie do projektov, ktoré často ostávajú na periférii pozornosti mesta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite