Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.recka týždňa: Django Django – Marble Skies

.filip Olšovský .kultúra

Django Django našli chuť, ktorá ich hnala do prvého albumu, no konečný výsledok tým trochu ochudobnili a spravili krok vzad. Po treťom albume nahrali druhý.

.recka týždňa: Django Django – Marble Skies

po úspešnom debute väčšinou nasleduje rýchly druhý album, ktorý ešte čo najviac varí z vody prvej štúdiovky. Potom príde dlhšia pauza a s tretím albumom aj trochu iný prístup. Iba Django Django akoby si celý zažitý postup po prvom albume vymenili. 

Debutovali úspešne. Hneď na prvý pokus dostali nomináciu na Mercury Prize a z niektorými singlami to dotiahi až na hranicu stredného prúdu (taký Hail Bop sa stal súčasťou soundtracku k Fife 13). To pritom hrali zvláštny mix alternatívneho rocku, popu a psychadelie, ktorý si vyžadoval trochu dlhšie trávenie.

Po debute však Django Django neprišli s ďalšou kópiou. Druhý Born Under Saturn síce mal ich nezameniteľný zvuk, no bol ambicióznejší, prepracovanejší a hlavne dlhší.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite