Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 6/2018

.kultúra .treba

TREBA SPOZNAŤ ženy, čo prerástli svoju dobu ● TREBA SPOZNAŤ Beethovena ● NETREBA ZABUDNÚŤ na extrémizmus ● TREBA DOPLESAŤ Fašiangy sa krátia ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Dystopia podľa Lucasa

TREBA SPOZNAŤ ženy, čo prerástli svoju dobu

V rozhovore pre rubriku Sedem nerestí a cností sme sa s novinárkou a spisovateľkou Ľubou Lesnou rozprávali aj o jej najnovšej knihe Tisícročná žena (Artforum, 2018), ktorou sa vracia k téme silných žien: „Dve poviedky z knihy Klytaimnéstra a Báthoryčka boli pôvodne monodrámy, tie som písala na konci 80. rokov, Báthoryčku hrali amatéri zo Šale. Na všetky ženy, o ktorých píšem, sa pozerám ako na obete svojej doby, ktoré sa previnili len tým, že sú iné, ako ich okolie. Boli neprávom obvinené a snažia sa s tým čo najdôstojnejšie vyrovnať, prípadne presvedčiť spoločnosť, že to tak nie je.“ Knihu pokrstí Iveta Radičová v kníhkupectve Artforum v Bratislave v utorok večer o 19.00.  

TREBA SPOZNAŤ Beethovena

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie sa už štvrtýkrát vracia do kníhkupectva Artforum s čítaním o hudbe. Tentoraz to bude pri príležitosti uvedenia kompletu neskorých kvartet Ludwiga van Beethovena britským súborom Brodsky Quartet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite