Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Elektroakustická hudba inšpirovaná životom organizmov

.matěj Kotouček .a4 .kultúra

Nové autorské dielo skladateľa a pedagóga Mariána Zavarského je inšpirované životom, ktorý môžeme pozorovať len skrz objektív mikroskopu. Audiovizuálna performance, ktorá v sebe spája projekciu, mapovanie a priestorový zvuk, sa uskutoční v stredu 13. decembra v bratislavskej A4.

Elektroakustická hudba inšpirovaná životom organizmov Martin Marenčin

anatomy je audiovizuálna performance, olsavujúca mikroskopický svet, život a tanec buniek a mikroorganizmov. Čo ťa inšpirovalo na jej napísanie? 

Inšpiráciou je  v mojom prípade vo všeobecnosti stále fascinácia. Medicína ma už od malička fascinovala. Mikroskopický, „paralelný” svet je pre mňa mimoriadne zaujímavá vrstva, žijúca si vlastný život bez nášho vedomia. V minulosti som už vytvoril skladby venované medicínskej tematike. Väčší audiovizuálny projekt v tomto smere vo mne začal klíčiť počas konzervatoriálnych štúdií, prešiel rôznymi transformáciami a až za posledný rok sa okolnosti zhodli natoľko, že dali možnosť vzniku súčasnej podoby diela.  Ide o nadžánrové dielo prepájajúce posluchovú elektroniku, elektroakustiku a experiment v priestorovom  zvuku s projekciou a mapping.  

akým spôsobom vznikla vizuálna stránka? Spolupracoval si s niekým? Predstavíš v rámci živého prevedenia Anatomy nejakých spoluúčinkujúcich?

Dostal som vzácnu možnosť natáčať pod mikroskopom rôzne mikroorganizmy a ľudské bunky v mikrobiologickom laboratóriu Ústavu zoológie SAV v Bratislave.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite