Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šarmantný podvodník Milan Kňažko

.lea Dianová .kultúra

Maliar Alexander Hofman zapredá dušu diablovi a živí sa falšovaním Rembrandta. Začína v časoch vojny, prechádza do socializmu a do dnešnej doby. Uvedomuje si, že svet potrebuje byť klamaný. Nezáleží nám na tom, či je obraz na stene pravý, či nás partner naozaj miluje. Všetci niečo predstierame.

Šarmantný podvodník Milan Kňažko ctibor bachratý Milan Kňažko si v úlohe Alexandra Hofmana zahral v divadle GUnaGU prvýkrát.

viliam Klimáček vám v hre Láska a terpentín napísal na mieru postavu maliara, ktorý sa živí falšovaním obrazov a tvorí sendvičové maľby, ktoré možno kedykoľvek premeniť terpentínom. Vo vašej role sa zobrazilo aj kus histórie, ako ste sa v nej cítili?

V tých časoch som žil, videl som to okolo seba. Sám som nevychádzal s tou realitou, ako sa vtedy žilo. Mnoho ľudí predalo svoju dušu diablovi. Ja som nebol jedným z nich a ani to neplánujem.

v hre Viliama Klimáčka je častý sarkastický humor hraničiaci s čiernym humorom. Je to niečo, na čo nie ste až tak zvyknutý. Ako ste túto postavu vnímali?

Tiež som už v živote zažil a urobil všeličo smiešne. Myslím si, že mi to nikdy nebolo vzdialené, na druhej strane sme ešte takto s pánom Klimáčkom nespolupracovali. No už sme vo veku, keď je načase začať, nie?

ako vnímate vašu postavu Alexandra Hofmana, šarmantného milovníka žien a falšovateľa obrazov?

Nevnímajme ho ako jeden ľudský príbeh, ale ako reflex doby, v ktorej ľudia žili. Diabol síce pravdepodobne neexistuje v takej forme, že sa premieňa na kocúra, no všetko ostatné je v nás.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite