Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Festival HoryZonty v Trenčíne ponúkne 53 filmov

.barbora Prekopová .kultúra

Dvanásty ročník festivalu dobrodružných filmov HoryZonty sa bude konať od 9. do 11. novembra v Trenčíne. Svojim priaznivcom ponúkne 53 filmov z horského prostredia, z toho 19 od našich autorov.

Festival HoryZonty v Trenčíne ponúkne 53 filmov Archív Jana Henychová. Jedným z hlavných hostí festivalu dobrodružných filmov HoryZonty v Trenčíne bude Jana Henychová, ktorá patrí medzi svetovú špičku v pretekoch psích záprahoch.

„čo sa týka Slovákov, diváci uvidia film Pavla Barabáša Vábenie výšok a tiež dva tituly od Erika Baláža, a to Nesmrteľný les a Živá rieka. „Ďalej ponúkame dokument Burunduk od Rasťa Hatiara a snímku Martiny Nagyovej Dobrák od kosti,“ povedala riaditeľka HoryZontov Mária Dutková. Podujatie sa bude konať v Kine Hviezda a Klube Lúč. 

Hostia zo Slovenska a z Čiech

Pozvanie na festival prijal tento rok horolezec Peter Hámor, ktorý ako vôbec prvý Slovák vystúpil na všetkých 14 osemtisícoviek. Ďalšími hosťami budú horolezci Vlado Linek, Martin Grajciar a Trenčan Ondrej Húserka. Tí sa prídu s návštevníkmi HoryZontov podeliť o zážitky z nedávnej expedície na Pamíre. „Tešíme sa i na hosťku z Česka Janu Henychovú, ktorá patrí k svetovej špičke v pretekoch psích záprahov a tiež na cestovateľa Petra Becka Ondrejoviča.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite