Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zaslúžených päť Dosiek pre Arsildu

.elena Akácsová .kultúra

Tohtoročné odovzdávanie Divadelných ocenení sezóny – DOSKY 2017 malo jednoznačného favorita. Operu Antonia Vivaldiho Arsilda. A to absolútne a zaslúžene. Išlo naozaj o mimoriadny divadelný počin roka.

Zaslúžených päť Dosiek pre Arsildu JOZEF BARINKA/SND Arsilda mala medzinárodné obsadenie, rolu Cisarda stvárnil argentínsky operný spevák Lisandro Abadie.

sú divadelné predstavenia, po ktorých si povieme, že to bolo zaujímavé, záslužné, odvážne, objavné, skvelé, zábavné. Tie najlepšie nás dokážu vtiahnuť tak, že nevnímame plynutie času a vlastné fyziologické potreby (čo je pri dnešných bežných trojhodinovkách ba i dlhších predstaveniach dosť náročné). Ale niektoré predstavenia sú viac než toto všetko dohromady – sú výnimočné a nezabudnuteľné po všetkých stránkach. Kto sedel na jediných dvoch slovenských uvedeniach Arsildy v sále Opery SND, musel vedieť, že je svedkom práve takého predstavenia, že vidí mimoriadny počin presahujúci jednu divadelnú sezónu. A to bez ohľadu na to, či je. alebo nie je operný fanúšik. 

Recenziu našej spolupracovníčky, opernej vedkyne Michaely Mojžišovej nájdete tu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite