Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Festival súčasného umenia DOM 2017

.miriama Vojteková .kultúra

Priaznivci umenia a kultúrneho diania budú mať možnosť od 6. do 8. októbra 2017 v priestoroch bratislavského MMC navštíviť festival súčasného umenia DOM 2017.

Festival súčasného umenia DOM 2017 festival dom

organizátormi tretieho ročníku festivalu DOM 2017 sú Martina Ivičič a Marianna Brinzová. Jednou z myšlienok filozofie festivalu DOM (Dielo Otvorené Miestu) je dištancovať sa od klasickej koncepcie uzavretej galérie a priniesť divákom umenie aj mimo centrum mesta. Ústrednou témou tohtoročného festivalu s názvom >>YOU ARE HERE<< je transfer či pohyb – nielen na fyzickej, ale i virtuálnej úrovni. Odkazuje k mapám a GPS súradniciam, reflektuje súčasnú dobu rýchleho premiestňovania sa a poukazuje na multiplikáciu vedomia, keď dokážeme byť „prítomní“ na viacerých miestach naraz.

Na čo sa môžu návštevníci festivalu tešiť tento rok? Predovšetkým na výstavu zaujímavých diel vizuálneho umenia nielen slovenských, ale i zahraničných umelcov, ktorá bude sprevádzaná pútavým programom. Za pozornosť stojí projekt DUST Márie Júdovej a Andreja Boleslavského – virtuálna realita spojená so súčasným tancom.

festival dom

Jednou z esenciálnych myšlienok tohto podujatia je pomôcť prezentácii generácie súčasných (nielen) vizuálnych umelcov. Predstavia sa tu umelci ako napríklad Ondřej Bělica (CZ), Klaudia Korbeličová (SK/CZ), Mário Kastelovič (SK), Maud Kotasová (CZ), Američanka Eden Mitsenmacher s izraelskými koreňmi a žijúca v Holandsku či Ján Krška (SK), ktorého videomapping bude súčasťou Bielej noci. Ďalším zaujímavým zážitkom bude koncert skupiny Čisté Tvary s VJ projekciou Mariána Vredíka, ktorý bude taktiež prebiehať počas sobotňajšej Bielej noci.

DOM 2017 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto Bratislava.

Viac informácií na www.festivaldom.com.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite