Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.recka týždňa: Everything Everything – A Fever Dream

.filip Olšovský .kultúra

S novinkou chcela prísť manchesterská štvorica po vydaní doteraz najlepšej štúdiovky Get to Heaven čo najskôr. A tak uzrel svetlo sveta A Fever Dream, trochu nedovarený, trochu plochý a trochu geniálny album stratený kdesi v návale výraznejších releasov.

.recka týždňa: Everything Everything – A Fever Dream

je to už vyše šesť rokov, čo sa Everything Everything vydali na prvú väčšiu šnúru. V Británii sa o nich hovorilo ako o vychádzajúcich hviezdach a ich debutový album Man Alive svietil v predchádzajúcom roku z takmer každého rebríčka najlepších nahrávok. Vo viedenskom Flexe však zažili vychádzajúce hviezdy z Manchesteru tvrdý stret s realitou. Iba pod pódiom stála hŕstka nadšených, inak všade pusto-prázdno. Everything Everything boli príliš experimentálni aj na alternatívnejšie publikum.

Celá ich tvorba má totiž dve výrazné línie – spev a hudobný sprievod. Áno, jasné, tie má väčšina kapiel, no v prípade Everything Everything boli tie dva základné prvky vždy určujúce. Tvorbou kapely sa v čase ťahali dosť nerovnobežne a kým sa konečne preťali, chvíľu to trvalo. 

Na začiatku boli v prvom rade o melódiách sprevádzaných zvláštnym vokálom, ktorému nerozumeli ani Angličania.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite