Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.recka týždňa: Arcade Fire – Everything Now

.filip Olšovský .kultúra

Arcade Fire vraj medzičasom narástli do rozmerov, pri akých už nikdy nenahrajú dobrú platňu. Možno nahrajú. No Everything Now ňou určite nie je.

.recka týždňa: Arcade Fire – Everything Now

najlepšie obdobie prežívali Arcade Fire pred siedmimi rokmi. To vydali svoju tretiu štúdiovku The Suburbs a hudobný svet mal už v auguste jasno v albume roka. Schválne, skúste si The Suburbs vypočuť znova. Ten album je možno ešte geniálnejší, než bol v roku 2010. Má svoju špecifickú tému (predmestia a dospievanie v ich kulisách), ktorú rozvíja každým veršom, refrénom či cédéčkovým bookletom. Konceptuálny album, ktorý naraz kreslí celý príbeh aj jednotlivé strhujúce epizódy. Arcade Fire nahrali album, ktorý bol zároveň komorný aj emociálne zrozumiteľný pre väčšinové publikum. Nahrávka roka, možno aj desaťročia. 

Z Arcade Fire sa aj vďaka úspechu The Suburbs stala ešte väčšia kapela – väčšie koncerty, headline slot na Glastonbury, duet s Davidom Bowiem (na mierne podceňovanom štvrtom LP Reflektor) či zmluva s Columbia Records.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite