Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.recka týždňa: Public Service Broadcasting – Every Valley

.filip Olšovský .kultúra

Najprv nahrali dve hudobné pocty ľudskej vynaliezavosti a nezlomnosti. Na treťom albume zvážneli a vytvorili plnohodnotnú sociálnu drámu o baníckom meste kdesi vo Walese. Strhujúcu, mrazivú a prekračujúcu hranice svojho žánru.

.recka týždňa: Public Service Broadcasting – Every Valley

jednu vec si bude história o Public Service Broadcasting pamätať určite, bez ohľadu na to, akým smerom pôjde ich ďalšia kariéra. V časoch, keď hudobnému svetu dominovali single, oni tvrdohlavo tvorili konceptuálne albumy. A nie hociaké, o prevarených abstraktných témach, ktoré všetci poznáme sprava-zľava. 

Public Service Broadcasting, menovite producent J. Willgoose Esq. a bubeník Wrigglesworth, nahrali dve prekrásne pocty ľudskej nezlomnosti. Prvá bola o bezhraničnej vynaliezavosti a odvahe, druhá o dobývaní vesmíru. J. Willgoose samploval dobové nahrávky a obhacoval ich o neskutočne chytľavé melódie. Prvé dva albumy Public Service Broadcasting boli najstrhujúcejšou inštruktážnou audioknihou, aká kedy vznikla. 

Kapela však vopred avizovala, že tretí album bude iný a viacerých fanúšikov určite sklame.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite