Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ktorá slovenská kapela má šancu preraziť v zahraničí?

.denisa Gdovinová .kultúra

Nvmeri, The Ills či Katarzia? Zahraniční novinári a promotéri na Pohode hodnotili slovenské kapely. Nestačí sa iba tváriť undergroundovo, potrebujete aj naozajstného manažéra, odporúčajú.

Ktorá slovenská kapela má šancu preraziť v zahraničí? Boris Németh Slovenská kapela The Ills vystúpila na islandskom festivale Iceland Airwaves či na holandskom Eurosonicu.

zahraniční kritici hodnotli slovenské kapely aj na minuloročnej Pohode. Medzinárodná budúcnosť, ktorú predpovedali slovenskej kapele The Ills, sa potvrdila. Kapela vystúpila na islandskom festivale Iceland Airwaves či na holandskom Eurosonicu. Tento rok sa zahraniční kritici opäť zhodli na tom, že The Ills sú ich favoritom.

Medzi diskutujúcimi bol aj Matjaž Manček, organizátor slovinského showcase festivalu Ment, na ktorom sa prezentujú menšie kapely zahraničným promotérom. „Pozorujem fenomén underground kapiel, ktoré sa tvária ako nekomerčné a odmietajú manažérov, pretože chcú byť nezávislé. To je podľa mňa veľká škoda, zbytočne si tým zatvárajú dvere do sveta,“ povedal. Manček pritom pochválil organizovanosť kapely The Ills, vďaka ktorej sú úspešní aj v zahraničí. „The Ills majú výborných manažérov. Aj vďaka ich práci si kapelu všimol Kevin Cole, moderátor rádia KEXP a zaradil ich do vysielania.“

Takto hodnotili slovenské kapely kritici: Derek Robertson z portálu Drowned in Sound, Artur Rojek z kapely Myslowitz, Chris Smyth z organizácie Primary Talent International a Jesse Fayne.

the Ills

Chris: Vynikajúce.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite