Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.recka týždňa: Royal Blood – How Did We Get So Dark?

.filip Olšovský .kultúra

Pokiaľ debut Royal Blood vystrelil medzi najzaujímavejšie kapely súčasnosti, druhý album toto postavenie ešte upevňuje a zároveň dvojicu posúva ešte ďalej.

.recka týždňa: Royal Blood – How Did We Get So Dark?

na scéne sú iba štyri roky. Spoznali sa, keď sa Mike pokúsil prebrať Benovi priateľku. Črtajúci sa konflikt vyriešili profesionálne – založili si kapelu. Ben sa rozhodol, že si nahromadený hnev najlepšie vybije za bicími, Mike sa ujal gitary a vokálov. Vzniklo niekoľko songov, v ktorých ticho medzi hlbokými tónmi svojej basy Mike vyplnil veršami inšpirovanými najmä jeho ostatným bolestivým rozchodom. Netrvalo ani pol roka a chýry o „najlepšej novej kapele" menom Royal Blood sa rozšíril po celej Británii. 

„Zostala tá unikátna surovosť spojenia dvoch ústredných nástrojov, pribudlo však pestrosti a textárskej vyzretosti.“

Počas vystúpenia svojej skupiny na festivale Glastonbury prejavil kapele (ktorá v tom čase nemala stále oficiálne vydaný jediný singel) rešpekt bubeník Arctic Monkeys Matt Helders, ktorý celý koncert odohral v tričku s nápisom Royal Blood.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite