Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hasselhoffa Johnsonom nenahradíš

.juraj Malíček .kultúra .film

Pobrežná hliadka, najsledovanejší seriál všetkých čias, ktorého základnou devízou boli spomalené zábery na hompáľajúce sa ženské telá v červených plavkách, sa dočkal svojej filmovej podoby s hompáľajúcimi sa ženskými telami v červených plavkách.

Hasselhoffa Johnsonom nenahradíš PRESSFOTO FRANK MASI Dwayne Johnson ako Mitch Buchannon, Ilfenesh Hadera ako Stephanie Holden a Kelly Rohrbach ako CJ Parker vo filme Pobrežná hliadka.

televízna Pobrežná hliadka mala premiéru 22. septembra 1989, posledná epizóda 14. mája 2001. Pokojne môžeme tvrdiť, že nás sprevádzala celé deväťdesiate roky, čo nie je najlepšia vizitka tej dekády. Alebo je, ak pripustíme, že deväťdesiatky boli mimoriadne dekadentné. Lebo seriál, ktorého základnou diváckou devízou boli spomalené zábery na nádherné hompáľajúce sa ženské telá v červených plavkách, dekadentný bol, už len pre tú neuveriteľnú adoráciu povrchu. Žiadna hĺbka, žiadny presah, o druhom pláne ani netreba hovoriť, teda presný opak toho, čo dnes hrdo zoveme Quality TV. 

Napriek tomu, respektíve možno práve preto, eviduje Guinnessova kniha rekordov Pobrežnú hliadku ako vôbec najsledovanejší seriál všetkých čias, čo je absurdné tvrdenie, keďže všetky časy sa neskončili. Vraj ju videlo 1,1 miliardy divákov, absurdne veľa, zvlášť ak sa na tie deväťdesiatky rozpamätáme, presnejšie, na tú ich časť, v ktorej by v slušnej spoločnosti človek nikdy nepriznal, že Pobrežnú hliadku sleduje. 

„Nová Pobrežná hliadka je natiahnutá na takých floskuliach a klišé, že dnes už nepôsobia ani ako žart.“   

Ak sa dnes hrdo priznávame k tomu, kto koľko a akých seriálov sleduje, v deväťdesiatkach sme to ostentatívne zapierali. Ešte tak Twin Peaks, ale inak ani „ň". V našom prostredí je pozícia Pobrežnej hliadky o to zaujímavejšia, že išlo o jeden z prvých seriálov, ktoré sme mohli vďaka Nežnej revolúcii sledovať normálne aj u nás v telke. Akože železná opona je fakt dole, tuto ľaľa, zjavný signál, dívame sa na aktuálny svetový seriálový hit. 

Veľká vec a pritom taká blbosť. Pekní ľudia zachraňujú na pláži v Kalifornii iných pekných ľudí a šéfuje tomu ikonický David Hasselhoff, najprv mužne vystatujúci sa svojou chlpatou hruďou, neskôr mužne depilovaný, lebo veď trendy sa menili a Pobrežná hliadka tu bola aj na to, aby nám to ukazovala. A tu, pri trendoch, sa dá konečne prejsť k tejto novej Pobrežnej hliadke, letnej komédii s blockbusterovými ambíciami, čo nepozvane vtrhla do našich kín aby...veď toto. Čo aby? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite