Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.kultúra .lifestyle

TREBA SI VYBRAŤ Hotel Úsvit; TREBA ODOVZDAŤ Rádiové hlavy; TREBA DISKUTOVAŤ s mladými novinármi; TREBA OSLÁVIŤ MDŽ – maľbou dnešných žien; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Filozof politikom;

TREBA SI VYBRAŤ
Hotel Úsvit

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme požiadali filmového teoretika Martina Ciela, aby vybral jeden film z programu Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest, ktorý až do stredy prebieha v Bratislave a potom ešte celý mesiac v ďalších slovenských mestách. „Veľmi sa teším na slovenskú premiéru dokumentárneho filmu Hotel Úsvit od Marienky Rumanovej, ktorý točila v Čiernej nad Tisou. Film bol už na festivale v Amsterdame a tam sa dostať, to je veľká vec. Videl som len hrubý strih, vynikajúce to bolo, finálne verzia určite bude ešte lepšia a prepracovanejšia.“ Film sleduje príbeh štyroch protagonistov, ktorí sa pokúšajú prekročiť bludný kruh života na sociálnej periférii, vyzbrojení len neochvejnou túžbou po šťastí.

TREBA ODOVZDAŤ
Rádiové hlavy

Prehliadka toho najlepšieho v slovenskej hudbe za uplynulý rok sa udeje v piatok a v sobotu na festivale Radio_Head Awards v budove Slovenského rozhlasu a v nedeľu na odovzdávaní rovnomenných hudobných cien v Starej tržnici. Festival otvorí koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu, v malom štúdiu zahrá Paper Moon Trio, po nich Stroon & Ensemble a v komornom štúdiu Impreus a Autumnist, v sobotu potom Adalbert a Karol Mikloš.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite