Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ten druhý Affleck

.filip Olšovský .kultúra .profil

Matt Damon, Ben Affleck a Casey Affleck. Trojica bostonských hercov a priateľov z detstva, z ktorej má hereckého Oscara iba jediný. Ten najmladší a najmenej známy.

Ten druhý Affleck LFI/AVALON/UPPA ENTERTAINMENT/PROFIMEDIA 27. február 2017, Hollywood, Los Angeles, USA: Casey Affleck si prichádza po svojho Oscara za hlavnú úlohu vo filme Miesto pri mori.

ben Affleck mal iba dvadsaťpäť rokov, keď spoločne s Mattom Damonom získal Oscara za scenár k filmu Dobrý Will Hunting. Z oboch rovesníkov, ktorí sa od útleho detstva stretávali na sídlisku v bostonskej štvrti Central Square, sa okamžite stali hollywoodske hviezdy. Ben Affleck si potom zahral aj v superhitoch ako Armageddon či Pearl Harbor. Jeho kariéra mala jasnú trajektóriu plnú celebritných príbehov a nepodarených vzťahov s Jennifer Lopez či herečkou Jennifer Garner. Scenáristický úspech dvojice kamarátov úplne zatienil skutočnosť, že Will Hunting bol prelomom aj pre tretieho z partie, Benovho o tri roky mladšieho brata Caseyho, ktorý si vo filme zahral tiež. No napriek tomu, že mu kritici predpovedali podobnú budúcnosť ako jeho bratovi, čakal Caseyho úplne iný osud. Ten mu, aj keď to tak dlhé roky vôbec nevyzeralo, o devätnásť rokov neskôr priniesol vlastného Oscara a pozornosť, na akú nebol zvyknutý.

systematické nešťastie

K herectvu sa dostal náhodou. Pôvodne išlo o premyslený plán Caseyho mamy, ktorá svojich synov nútila zúčastňovať sa na rôznych televíznych a filmových kastingoch. Mama tak chcela po rozvode s manželom alkoholikom svojim synom vyplniť čas a udržať ich čo najďalej od vplyvu ulice. „Bola veľmi zásadová. Nútila nás chodiť na rodinné dovolenky a do pätnástych narodenín mi zakazovala používať mixér,“ spomína si Affleck na výchovné lekcie od svojej ustráchanej matky. Jej prístup sa však napokon vyplatil. Z umeleckých kurzov a kastingov sa stala pre oboch bratov záľuba a obaja pokračovali v herectve aj na strednej škole.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite