Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na Pohodu príde nečakaná tanečná hviezda aj bezdomovec, ktorý oživil Gorillaz

.denisa Gdovinová .filip Olšovský .kultúra

Trenčiansky festival ohlásil ďalšiu dávku zahraničných interpretov. Sú medzi nimi minimálne dve mená, na ktoré sa oplatí vopred pripraviť.

Na Pohodu príde nečakaná tanečná hviezda aj bezdomovec, ktorý oživil Gorillaz Chris Pizzello/Invision/AP/SITA Skupina Future Islands, ktorú uvidíte na tohtoročnej Pohode, nadchla kombináciou trhavých pohybov, emotívneho bitia sa do hrude a akejsi zvláštnej úchylnosti.

mnohé z úspešných kapiel vedia vo svojej minulosti identifikovať moment, po ktorom sa im podarilo preraziť. Najčastejšie je to úspešný album, singlový hit či podarený koncert. Existuje však len málo skupín, ktoré by mali svoj komerčný prelom zaznamenaný tak detailne, ako Future Islands. V marci to budú tri roky, odkedy sa z málo známej formácie z amerického Baltimoru stala jedna z najoceňovanejších alternatívnych kapiel súčasnosti. Stačilo na to necelých päť minút.

„Vystúpenie Future Islands u Lettermana sa stalo jednou z udalostí roka na Youtube.“

Talkshow Davida Lettermana dokázala vždy zviditeľniť zaujímavú kapelu a posunúť ju do povedomia širšej verejnosti. Future Islands sa však nechceli spoliehať iba na to, a preto si frontman Samuel T. Herring na vystúpenie pripravil špeciálny tanec. Kombinácia trhavých pohybov, emotívneho bitia sa do hrude i akejsi zvláštnej úchylnosti vyrazila všetkým dych. Na prvý pohľad bola smiešna, neskôr, najmä v kombinácii s hlbokým Herringovým vokálom, čoraz príťažlivejšia, až napokon nadchla kritikov naprieč hudobnými žánrami. Vystúpenie Future Islands u Lettermana sa stalo jednou z udalostí roka na Youtube, kačací tanec si vyslúžil vlastné gify či tričká a v médiách sa o ňom odvtedy referuje už iba ako o „tom tanci“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite