Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.kultúra .lifestyle

TREBA VIDIEŤ výstavu Viktora Freša;  TREBA VEDIEŤ kto je David Bowie; TREBA DISKUTOVAŤ o statočnosti a slobode; TREBA SI VYCHUTNAŤ dobré jedlo na Slovensku; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Jean Rochefort ešte nie je mŕtvy;

TREBA VIDIEŤ
výstavu Viktora Freša

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám režisér Peter Bebjak spomenul, že sa večer chystá na vernisáž výstavy Viktora Freša v galérii slovenského moderného umenia Nedbalka v Bratislave. Frešo tu predstavuje svoj najnovší cyklus sochárskych portrétov pod názvom Overheads. Nejde o podobizne konkrétnych ľudí, aj keď každá ma svoje vlastné črty, ani o ich tradičné stvárnenie, aj keď autor zachováva formu busty. Ako sa výstava páčila Petrovi Bebjakovi? „Sú to hlavy, ktoré sú väčšie, ako tá Viktorova – a to stojí za to vidieť.“

Frešo patrí medzi najvýraznejšie postavy súčasného umenia po roku 2000 v regióne bývalého Československa. Výstava potrvá do 5. marca.
www.nedbalka.sk

TREBA VEDIEŤ
kto je David Bowie

V januári 2017 uplynulo 70 rokov od narodenia a rok od úmrtia Davida Bowieho. Obe výročia pripomenie Miro Ulman špeciálnou projekciou dokumentu David Bowie is..

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite