Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eurovízia posúva

.pavol Hubinák .kultúra

Pesničková súťaž Eurovízia má za sebou 61. ročník. Stále však nie je úplne jasné, aký je zmysel jej existencie.

Eurovízia posúva Martin Meissner/AP/SITA 14. máj 2016, Štokholm: Ukrajinská speváčka Jamala sa stala víťazkou Eurovízie s piesňou nazvanou 1944.

hneď, ako sa objavil na obrazovke, začal Rus Sergey Lazarev predvádzať dokonalú prácu dentistov. Snaha zaujať, možno i spevom, sa mu nedala uprieť, lenže boj so svetelnou šou vyhrať nemohol. Do troch minút sa podarilo vtesnať všetky výdobytky techniky. Spevák synchronizoval svoje telo s obrovskou obrazovkou a hneď, ako sa mu to podarilo, pridali sa tanečníci. Začalo sa synchronizovať ozaj vo veľkom – s tanečníkmi, obrazovkou, hudbou, publikom, skrátka, so všetkým, čo bolo po ruke. Krátko po tom, ako bola dosiahnutá celosvetová harmónia, sa obrazovka začala točiť, nakláňať, blikať. Krútiace svetlá, vybuchujúce pódium a radosť neskrývajúci kameraman, ktorý konečne mohol využiť všetky gombíky na svojej kamere.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite